Dogodki

Vikend ponudbe

VSAK VIKEND

Vikend Poletna Ponudba v Gostilni

Vsako soboto in nedeljo, pripravljamo odlično domačo teletino izpod peke skupaj s prilogo mladega krompirja in sezonske zelenjave. 

VSAK VIKEND

10:00 – 16:00

Poletno jahanje in druženje s konji

Jahanje ob vikendih s predhodno najavo, od 10:00 do 16:00 ure. V času od 10:00 do 11:00 ure in od 15:00 do 16:00 je možno jahanje brez predhodne najave, vse do zasedenosti.

Aktualno

AUG

26

Državno prvenstvo v  islandskem jahanju

Začetek ob 9:00  – brez vstopnine

Jahači in rejci se pomerjajo na le za islandske konje prirejenih tekmah, na katerih ocenjujejo skladnost jahača in konja v vseh hodih, akcijo pri hodih, hitrost… Videti jahalni par v lebdeči popolnosti gibanja v letečem pasu je prizor, ki ga lahko podpišemo le s –“plemenitost”!

SEP

02

4. tekma za pokal SIQHA 2023

Začetek ob 9:00 

Ameriški Quarter konj izvira iz kolonialne Amerike, v začetek 17. stoletja, in je bil primarno uporabljan za hitrostne dirke, zaradi svojih izjemnih pospeškov in mišičaste zasnove. Njegova zasnova je kombinacija krvnih linij arabskih, berberskih in turških žrebcev ter angleških kobil. Potomci so bili kompaktni, močno omišičeni konji, ki so zmogli teči na kratke relacije hitreje kot katerikoli drugi konji. 

SEP

03

Državno prvenstvo v eventingu

9:00 – 17:00

Današnji military oz. eventing je kombinacija dresure, terenskega jahanja in preskakovanja ovir, sposobnosti, ki so konju sicer lastne. Ravno pri tej disciplini se zahteva solidna osnovna izšolanost konja, kot tudi optimalna pripravljenost kar zadeva kondicijo in dobro premišljeno pripravo na naloge.