Šola jahanja

Pristen stik s konji

Otroci in mladostniki ter tudi odrasli, poleg jahanja in konjeniških znanj (oskrbe konja, sedlanja, uzdanja, dela na tleh s konjem), v pedagoško vodenih programih pridobivajo znanje, ki je ključnega pomena za gradnjo ustreznega odnosa do konj, ter za varno udejstvovanje, tako v konjeniškem športu, kot tudi pri drugih aktivnostih s konji.

Prijava na 10-urni paket na Islandskem konju

PODATKI JAHAČA

PODATKI STARŠA/ZAKONITEGA ZASTOPNIKA (v primeru vpisa mladoletne osebe):


Elektronski pošti, na naslov:
Navadni pošti, na naslov:

Jahalni programi

Glede na starost in stopnjo znanja vam ponujamo naslednje programe, ki se med seboj po znanju nadgrajujejo.

Začetni tečaj:

  • Program Bronasta podkvica
  • Program Srebrna podkvica

Začetni tečaj je namenjen otrokom od 7. leta starosti. Pridobijo si osnovno znanje s področja etologije, prehrane, anatomije, oskrbe in priprave konj na jahanje.

Nadaljevalni tečaj:

  • Program Zlata podkvica
  • Izpit Jahač 1
  • Izpit Jahač 2

Nadaljevalni tečaj je namenjen otrokom po zaključku začetnega tečaja. Pridobijo oziroma dopolnijo si znanje, ki so ga pridobili skozi dosedanje ure jahanja.

Konjeniške tekmovalne licence (dresura, preskakovanje):

Namen pridobitve licence je usmeritev mladih v tekmovalno jahanje oziroma priprava za pridobitev tekmovalne licence KZS in FEI za dresuro in/ali preskakovanje ovir. Pouk poteka v manjših skupinah do 3 udeležence.

Drugi programi

15 minutno jahanje za otroke

Program je namenjen otrokom od 4. leta starosti dalje. Jahanje traja 15 minut okrog posestva ali v jahališču, kjer izvajamo vaje v koraku. Konje inštruktorice vodijo na roki, jahač pa lahko na varen način spozna konjevo gibanje in izvede določeno vajo.

Ura jahanja na islandskem ali na športnem konju

Posamična ura jahanja je namenjena jahačem, ki bi se radi preizkusili v malo daljši ježi in dopolnili znanje. Jahanje traja 45 minut v skupini, z vključeno pripravo konja. Vaje se izvaja v vseh hodih, prosto ali na lonži v jahalnici.

Individualna ura jahanja

Jahači, ki želijo občasno jahati ali se usposabljati za določen namen, lahko najamejo konja z učiteljem. Jahanje poteka v jahalnici in traja 45 minut z vključeno pripravo konja.

Terensko jahanje

Jahanje po terenu je terapija za telo in duha. Jahanje poteka po nasutih peščenih poteh, ki se vijejo okrog posestva. Ker terensko jahanje vključuje tako sproščujoč korak, kot divjanje v galopu, je namenjeno le izkušenim jahačem od 12. leta dalje, ki jahajo samostojno v vseh treh korakih. Program vključuje pripravo konja na ježo (krtačenje, sedlanje) ter morebiten preizkus predhodnih jahalnih izkušenj. Konji spadajo med manjše pasme in niso primerni za zelo težke jahače (do 90 kg).

Vse programe izvajamo s primerno opremo (dolge hlače, zaprta obutev oziroma prilagojeno na vremenske razmere). Za čelado poskrbimo mi.