Jahanje

Svet je drugačen, ko ga opazuješ s konjevega hrbta. Občutek svobode, veter v laseh in novi razgledi so le nekatere izmed lepot, ki vam jih konj nudi. Medsebojno zaupanje s konjem vas bo vodilo do novih spoznanj o sebi, hkrati pa boste okrepili stabilizacijske mišice, izboljšali koncentracijo in koordinacijo.

Islandski konji spadajo med prijazne pasme, ki so radi v družbi človeka. Konji so nižje rasti in so primerni za jahače težke do 90 kg.

 

Možnost koriščenja turističnih bonov 2021 za vse konjeniške programe!

Jahalne minutke

Jahalne minutke

Cena: 5€ – 10€

Jahalne minutke

Vsako soboto vaše otroke na Gradu pričakujejo naši islandski konji in prijazne inštruktorice. Med 15h in 16h lahko brez predhodne najave pripeljete otroke na 5, 10 ali 15 minutno jahanje. Jahalne minutke so namenjene predvsem mlajšim otrokom in začetnikom, za katere bi bila ura jahanja prenaporna ali kot kratko prijetno doživetje v družbi konjev.

Jahalne minutke se izvajajo izključno v koraku. V lepem vremenu se s konjem sprehodimo v okolici konjeniškega centra, v slabem vremenu pa v pokriti jahalnici.

Individualne ure jahanja

Individualne ure jahanja

Cena: 30€

Individualne ure jahanja

Individualne ure so namenjene intenzivnemu učenju jahanja in niso omejene s predznanjem. Primerne so za jahače po 7. letu starosti. Na treningu ste prisotni samo vi in inštruktor jahanja. Skupaj pripravita konja ter prilagodita tempo in intenzivnost treninga vašemu počutju in znanju. Individualne ure potekajo z različnimi konji, da se naučite obvladovanja vsakega konja.

Mogoč je tudi zakup paketa 10-ih ur jahanja.

Trajanje 60min. Jahač porabi 15min za pripravo konja. Jahanje samo pa inštruktor prilagodi glede na sposobnost in kondicijo jahača.

Šola jahanja za odrasle

Šola jahanja za odrasle

Cena: odvisno od izbranega programa

Šola jahanja za odrasle

Jahanje je oblika rekreacije, pri kateri nimate časa misliti na nič drugega kot na to kar tisti trenutek počnete. Sprva vam bo morda izziv že ostati v sedlu, zato se bodo vse vaše misli usmerile v lovljenje ravnotežja in pravilno držo, nato pa v usklajevanje gibanja vašega telesa in gibanja konja ter v načrtovanje vodenja konja. Pri ježi boste aktivirali tudi stegenske mišice, hrbtne mišice, mišice trupa in rok ter tako izboljšali držo in koordinacijo celotnega telesa. Skozi proces učenja jahanja se boste veliko naučili o sebi, razvili zaupanje do konja in v svoje sposobnosti.

Šola jahanja Podkvice

Šola jahanja Podkvice

Cena: 60€ – 135€

Konec poletnih počitnic pomeni začetek novih šolskih doživetij. Ne začne se le šola, ampak tudi šola jahanja, ki lahko izboljša počutje in učne sposobnosti vaših otrok.

Kako?

V šoli jahanja se otrok uči poslušati navodila in izvesti določeno nalogo. Skrb za konja otroka pomirja, ga nauči prevzemati odgovornost in razvija empatijo. Jahanje izboljša otrokovo držo, ravnotežje in gibalne sposobnosti. Jahanje razvija pri otroku pozitivno samopodobo, zaupanje v svoje sposobnosti in samozavest. Delo s konjem v majhni skupini otroku pomaga navezati stik z vrstniki in jih spodbudi k komunikaciji.

Pred vpisom v šolo priporočamo obisk 10-urnega paketa za lažji začetek v šoli jahanja.

PROGRAMI:

ŠOLA JAHANJA PODKVICE

S septembrom bomo na Gradu Prestranek pričeli izvajati šolo jahanja po rednih programih Podkvice:

1 .KONJENIŠKA MALA ŠOLA: primerno je za otroke stare 4 – 7 let, ki želijo pridobiti prve jahaške izkušnje in občutke sedenja na konju, spoznavati jahalno opremo, nego in skrb za konja ter aktivno preživeti prosti čas

2 . BRONASTA PODKVICA: program za začetnike, predznanje je priporočljivo ni pa pogoj

3 . SREBRNA PODKVICA: za jahače z določeno stopnjo predznanja oz. opravljeno Bronasto podkvico

4 . ZLATA PODKVICA: intenzivni skupinski program – pogoj je opravljena Srebrna podkvica

5 . TöLT PODKVICA oz. PRIPRAVE NA IZPIT JAHAČ ISLANDSKEGA KONJA: učenje Tölt-a; pogoj je opravljen Jahač 1

6 . MOJA PODKVICA : individualni prilagojen program jahanja, ki ni pogojen z starostjo in predznanjem

7 . Učenje TERENskega jahanja: pogoj je opravljen Jahač 1

 

KK PRESTRANEK

S septembrom bomo v Konjeniškem klubu Grad Prestranek pričeli izvajati priprave po programih:

8. Priprave na izpit JAHAČ 1: opravljena Zlata podkvica

9. Priprave na izpit JAHAČ 2: nadaljevalni tečaj, ki traja 2-3 leta, pogoj je opravljen izpit Jahač 1

10. Priprave na DRESURNO LICENCO: pogoj je opravljen izpit Jahač 2

11. Priprave na PRESKAKOVALNO LICENCO: pogoj je opravljen izpit Jahač 2

12. Učenje EVENTINGa: pogoj je opravljen izpit Jahač 2

Osnovne informacije in splošni pogoji

Vsi programi potekajo po skupinah v različnih temrinih v popoldanskem času, izjemoma tudi ob sobotah v dopoldanskem času (odvisno od izbranega programa).

Jahač lahko izbran program obiskuje 1x ali 2x na teden.

Za udeležbo ne potrebujete svoje jahalne opreme – vso potrebno opremo prejmete pri nas.

Jahanje poteka v skupinah do 4 jahačev.

Vpisnina za šolsko leto 2021/2022 znaša 10 € in se upošteva za program od 31.9.2021 do 25.6.2021. Vpisnina bo zaračunana pri prvi položnici. Odpovedni rok izpisa iz programa je 30 dni.

Cena programa velja za udeležbo za obdobje enega meseca, to je od 1. do zadnjega dne v tekočem mesecu in zajema vse, kar je navedeno v programu. Med šolskimi počitnicami šole jahanja ne izvajamo, so pa možni obiski individualnih ur po ceni 30€ (45 min).

Nadomeščanje ure šole jahanja ni všteto v ceno programa, razen ob predložitvi zdravniškega potrdila po predhodnem dogovoru. Nadomeščanje brez zdravniškega potrdila je mogoče z doplačilom 5€/uro.

V primeru, da se v program vpisuje mladoletna oseba, prosimo, da obrazec izpolnijo starši oziroma zakoniti skrbniki.

Zaradi spreminjajočih se razmer, ki so posledica širjenja in obolenj za virusom SARS-CoV-2 si pridružujemo pravico do večjih sprememb programa ali odpovedi.

 

Hvala za razumevanje!

Terensko jahanje

Terensko jahanje

Teren 1 ura = 30€, priprava konja 15min, jahanje 45min.

Teren 3 ure = 70€, priprava konja 15min, jahanje 2h 45min.

Celodnevni teren = 120€ + hrana, jahanje je s postanki, priprava konja 15 min

Teren 3 dni: po dogovoru 

Terensko jahanje

Jahanje prek travnikov in gozdov je terapija za telo in duha ter želja vsakega jahača. Jahanje poteka po različno zahtevnih progah na terenu, glede na predznanje.

Poti za začetnike potekajo v okolici Gradu in obsegajo manj zahteven teren – peščene poti in travnike. Jahač utrjuje pravila obnašanja na terenu in se uči obvladovati konja v bližini mimoidočih ter novih zvokov.

Dnevne ture so primerne za bolj izkušene jahače, z več kondicije. Vse jahače, ki jih inštruktor ne pozna se predznanje preveri v maneži pred odhodom na teren.

SPLETNI OBRAZEC – PRIJAVA V ŠOLO JAHANJA

    PODATKI JAHAČA

    PODATKI STARŠA/ZAKONITEGA ZASTOPNIKA (v primeru vpisa mladoletne osebe):


    elektronski pošti, na naslov:
    navadni pošti, na naslov: