Tudi za ne konjenike. Delavnice A-Ž.

TERMINI:

po dogovoru

oz. po predhodni najavi termina od septembra naprej

Konjeniške delavnice z učiteljico jahanja Urško Bratkovič.

Urška Bratkovič je, prof. športne vzgoje in učiteljica jahanja. V prvi vrsti je večna ljubiteljica konj in njihova učenka. Po duši je športnik, zato ni naključje, da se je po končani srednji šoli odločila za študij na Fakulteti za šport, kjer je izbrala smer športno treniranje: konjeništvo. Od konca osnovne šole do konca študija je aktivno tekmovala v dresuri do nivoja M in v preskakovanju ovir do nivoja A2. Inštruktor jahanja in kasneje učitelj jahanja je postala, ker si želi združiti svojo ljubezen do konj in poučevanja. Jahanje poučuje od svojega 18. leta. Najbolj jo veseli, ko lahko opazuje zadovoljne jahače ob njihovem lastnem napredku ter veselju, ki ga doživljajo ob druženju s konji.

ZAKAJ NA DELAVNICE?

Izjemen način učenja na dolge proge, kjer posamezne vsebine za katere v šoli jahanja po navadi zmanjka časa obdelamo bolj podrobno in celovito. Otroci se ob celodnevnem druženju s konji sprostijo in poglobijo v posamezne vsebine v povezavi z konji. Splošno znano je, da so konji odlični terapevti, ki od nas zahtevajo popolno zbranost, če želimo da z nami sodelujejo in tega nas učijo vsako minuto, ki jo preživimo z njimi.

 

Delavnice potekajo od 8.00 do 16.00 ure. Maksimalno število prijavljenih je 10 oseb. Prijave so možne na eno ali več delavnic. 

Cena: 38€ (zunanje prijave)

Cena: 30€ (prijave za otroke iz šole jahanja Grad Prestranek)

Dan preživet v čredi islandskih konj

Dan preživet v čredi islandskih konj

Najboljši konjarji na svetu povejo da so se od konj največ naučili, ko so preživeli veliko časa z njimi v njim naravnem okolju- čredi. Na delavnici bomo spoznavali psihologijo konja, opazovali njihove medsebojne interakcije in poskušali ugotoviti kako nam lahko to znanje pomaga pri jahanju in ostalih aktivnostih s konji.

Delo s konji na tleh

Delo s konji na tleh

To delo obsega vodenje konja na povodcu, lonžiranje konja in delo s konjem na svobodi. Učili se bomo pravilne postavitve in gibanja jahača za posamezne aktivnosti. Uporabljali bomo neverbalno komunikacijo in se učili zavedanja lastnega telesa. To komunikacijo uporabljamo pri celotnem delu s konji.

Biomehanika jahanja

Biomehanika jahanja

Obsega zavedanje lastnega telesa brez konja in kasneje zavedanje lastnega telesa na konju. Poleg tega bomo imeli tudi uro športne priprave jahača na tleh. Ugotovili bomo kako nam lahko pravilno ravnotežje na konju pomaga da se počutimo bolj varno in da na konja delujemo bolj učinkovito.

Vse kar moram vedeti, ko se odločim za nakup lastnega konja

Vse kar moram vedeti, ko se odločim za nakup lastnega konja

Konj ni igrača. Ko se odločim za nakup konja prevzemam popolno odgovornost za živo bitje. Na delavnici bomo preračunali stroške, ki nastanejo z nakupom konja. Razmislili bomo kateri konj bi bil najbolj primeren za nas ter ozavestili je dobro vedeti preden se odločim za nakup konja.Ob konjih bomo ugotovili na kaj vse je dobro biti pozoren pri nakupu konja. Za nekaj ur se bomo postavili v vlogo lastnikov konj in skušali ugotoviti ali je to nekaj, kar si zares želimo.

Igra s konji

Igra s konji

Spoznali bomo različne igre s konji in ob konjih ter ugotovili kako zabavno je lahko jahanje. Igre so prilagojene različnim stopnjam znanja jahača (premagovanje poligonov različne težavnosti, štafetne igre,…).

Oskrba konj A-Ž

Oskrba konj A-Ž

Zajema nego konja, hranjenje konj, kidanje boksa, pripravo izpustov, čiščenje in skrb za opremo, …

Nalaganje konj na prikolico

Nalaganje konj na prikolico

Zavedamo se, da se večina lastnikov spopada z težavnim nalaganjem konja na prikolico. Na delavnici vam bomo prikazali pravilno nalaganje konja na prikolico ter ponudili rešitve nalaganja vašega konja na prikolico.