Jahanje

Svet je drugačen, ko ga opazuješ s konjevega hrbta. Občutek svobode, veter v laseh in novi razgledi so le nekatere izmed lepot, ki vam jih konj nudi. Medsebojno zaupanje s konjem vas bo vodilo do novih spoznanj o sebi, hkrati pa boste okrepili stabilizacijske mišice, izboljšali koncentracijo in koordinacijo.

Islandski konji spadajo med prijazne pasme, ki so radi v družbi človeka. Konji so nižje rasti in so primerni za jahače težke do 90 kg.

Jahalne minutke

Jahalne minutke

Vsako soboto vaše otroke na Gradu pričakujejo naši islandski konji in prijazne inštruktorice. Med 15h in 16h lahko brez predhodne najave pripeljete otroke na 5, 10 ali 15 minutno jahanje. Jahalne minutke so namenjene predvsem mlajšim otrokom in začetnikom, za katere bi bila ura jahanja prenaporna ali kot kratko prijetno doživetje v družbi konjev.

Jahalne minutke se izvajajo izključno v koraku. V lepem vremenu se s konjem sprehodimo v okolici konjeniškega centra, v slabem vremenu pa v pokriti jahalnici.

Individualne ure jahanja

Individualne ure jahanja

Individualne ure so namenjene intenzivnemu učenju jahanja in niso omejene s predznanjem. Primerne so za jahače po 7. letu starosti. Na treningu ste prisotni samo vi in inštruktor jahanja. Skupaj pripravita konja ter prilagodita tempo in intenzivnost treninga vašemu počutju in znanju. Individualne ure potekajo z različnimi konji, da se naučite obvladovanja vsakega konja.

Mogoč je tudi zakup paketa 10-ih ur jahanja.

Trajanje 60min. Jahač porabi 15min za pripravo konja. Jahanje samo pa inštruktor prilagodi glede na sposobnost in kondicijo jahača.

Cena: 30€

Terensko jahanje

Terensko jahanje

Jahanje prek travnikov in gozdov je terapija za telo in duha ter želja vsakega jahača. Jahanje poteka po različno zahtevnih progah na terenu, glede na predznanje.

Poti za začetnike potekajo v okolici Gradu in obsegajo manj zahteven teren – peščene poti in travnike. Jahač utrjuje pravila obnašanja na terenu in se uči obvladovati konja v bližini mimoidočih ter novih zvokov.

Dnevne ture so primerne za bolj izkušene jahače, z več kondicije. Vse jahače, ki jih inštruktor ne pozna se predznanje preveri v maneži pred odhodom na teren.

Teren 1 ura = 30€, priprava konja 15min, jahanje 45min.

Teren 3 ure = 70€, priprava konja 15min, jahanje 2h 45min.

Celodnevni teren = 120€ + hrana, jahanje je s postanki, priprava konja 15 min

Teren 3 dni: po dogovoru 

Šola jahanja za odrasle

Šola jahanja za odrasle

Jahanje je oblika rekreacije, pri kateri nimate časa misliti na nič drugega kot na to kar tisti trenutek počnete. Sprva vam bo morda izziv že ostati v sedlu, zato se bodo vse vaše misli usmerile v lovljenje ravnotežja in pravilno držo, nato pa v usklajevanje gibanja vašega telesa in gibanja konja ter v načrtovanje vodenja konja. Pri ježi boste aktivirali tudi stegenske mišice, hrbtne mišice, mišice trupa in rok ter tako izboljšali držo in koordinacijo celotnega telesa. Skozi proces učenja jahanja se boste veliko naučili o sebi, razvili zaupanje do konja in v svoje sposobnosti.

Šola jahanja Podkvice

Šola jahanja Podkvice

Konec poletnih počitnic pomeni začetek novih šolskih doživetij. Ne začne se le šola, ampak tudi šola jahanja, ki lahko izboljša počutje in učne sposobnosti vaših otrok.

Kako?

V šoli jahanja se otrok uči poslušati navodila in izvesti določeno nalogo. Skrb za konja otroka pomirja, ga nauči prevzemati odgovornost in razvija empatijo. Jahanje izboljša otrokovo držo, ravnotežje in gibalne sposobnosti. Jahanje razvija pri otroku pozitivno samopodobo, zaupanje v svoje sposobnosti in samozavest. Delo s konjem v majhni skupini otroku pomaga navezati stik z vrstniki in jih spodbudi k komunikaciji.

Pred vpisom v šolo priporočamo obisk 10-urnega paketa za lažji začetek v šoli jahanja.

Programi: Bronasta podkvica, Srebrna podkvica, Zlata podkvica, Priprave na Jahač 1, Priprave na Jahač 2, Tolt podkvica, Moja podkvica

Konjeniška mala šola

Konjeniška mala šola

Konjeniška mala šola je program namenjen predšolskim in prvošolskim otrokom. Namen konjeniške male šole je tudi mlajšim otrokom omogočiti obiskovanje rednega programa jahanja ter druženje z vrstniki.

Konjeniška mala šola je primerna za otroke, stare 4 – 7 let, ki želijo pridobiti prve jahaške izkušnje in občutke sedenja na konju, spoznavati jahalno opremo, nego in skrb za konja ter aktivno preživeti prosti čas.

Program je sestavljen iz dveh sklopov dejavnosti: spoznavanje konj in osnov njihove govorice telesa ter komuniciranja, spoznavanje osnovne opreme in načina življenja konj, stik s konji, krtačenje, vodenje na povodcu v maneži, jahanje na lonži ali na povodcu pod vodstvom učiteljice jahanja ter družabne učne igre s konji in na konjih pod vodstvom strokovne pedagoške delavke.

Učenje poteka preko igre na otroku prijazen način.