Krompirjeve počitnice v družbi konjev in vrstnikov

Trajanje: 6 dni
Okvirna starost otrok: 6 – 14 let
 Prihod: nedelja, 27. oktober 2019, ob 18 h
Zaključek: petek, 1. november 2019, ob 15 h
 
ZAKAJ NA TABOR?
Konjeniški tabori so pomemben del razvoja konjeništva in otrokove odgovornosti. Tabori dajejo velik poudarek spoznavanju nege konja in celostni skrbi za konja, na katero otroci v želji imeti konja, ponavadi pozabijo. Tabori potekajo v sproščenem počitniškem vzdušju in omogočajo otrokom druženje z vrstniki v naravi ter učenje jahanja. Jahanje poteka v manjših skupinah, vsaka skupina 2x dnevno po 1h.

Konjeniški tabori ne potekajo kot intenzivna šola jahanja, ampak omogočajo poleg jahanja otroku spoznati pristen stik s konji, razvijati občutek odgovornosti za živali, spoznati skrb in nego konja ter sproščeno druženje z vrstniki. Tabori so primerni tudi za popolne začetnike.

JAHANJE KONJ, SPOZNAVANJE CELOSTNE NEGE KONJ TER ZABAVA Z VRSTNIKI.

Posestvo nudi otrokom edinstven prostor za aktivne počitnice sredi narave. V bližnji okolici se nahaja veliko zanimivosti, ki jih bodo otroci raziskovali skupaj z animatorkama. Ogledali si bodo eko farmo za pridobivanje senenega mleka, arheološko najdišče Ovčja jama, se igrali konjeniške igre in sodelovali v športni dejavnosti pod vodstvom predstavnika Slovenske vojske (v kolikor vreme dopušča). Imamo tudi eno izmed največjih pokritih jahalnic v Sloveniji, kar nam omogoča nemoteno izvedbo tabora ter številnih športnih in družabnih aktivnosti.

Letos bo taboru še posebej zabavno, saj nas čaka tudi Noč čarovnic.
Cena tabora: 285 EUR*
V ceno je vključeno 5x nočitev, polni penzion, 2x 1h jahanja na dan, konjeniške aktivnosti, dnevne vodene aktivnosti in ogledi, 24h varstvo.
 
Otroci se lahko udeležijo tabora tudi brez spanja, torej v obliki dnevnega varstva. Dnevno varstvo se začne vsak dan ob 7:30 in vključuje zajtrk na Gradu.
 
Cena dnevnega varstva do 16 h: 160 EUR*
Cena dnevnega varstva do 19 h: 200 EUR*

Na jahalni tabor se lahko prijavite tukaj :
https://www.gradprestranek.si/turizem/jahalni-tabori/
 
*Otroci, ki so bili že udeleženi na prvomajskem ali poletnem jahalnem taboru na Gradu Pretsranek v letu 2019, imajo 10 % popust na jesenskem taboru. Vsak drugi prijavljen otrok iz družine prejme 5 % popust na prijavnino.