Delavnica, Osnovno začetno delo s konjem, bo potekala 24.3.2018 na Gradu Prestranek, s pričetkom ob 10. uri. Vodil jo bo Jure Ponikvar, ki se s konji in njihovo psihologijo ukvarja že vrsto let, poleg tega pa je eden izmed prvih inštuktorjev western jahanja v Sloveniji.

Okviren program:  Osnovno delo s konjem na tleh, učenje poslušnosti oz. sodelovanje s človekom, začetki lonžiranja, priprava na prvo sedlanje, desenzibilizacija in senzibilizacija … Proces učenja se bo izvajal na dveh konjih, ki nimata nikakršnih izkušenj z delom na tleh, lonžiranjem, sedlanjem in ostalimi osnovnimi procesi. Poleg praktičnega dela s konji bo čas tudi za vaša vprašanja.

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima psihologija konj, delo z mladimi konji in vsem, ki se želijo izobraževati in poglabljati svoje znanje na področju dela s konji. Vljudno vabljeni vsi jahači tako angleškega kot western jahanja, ljubitelji konj, terenski jahači in lastniki konj.

Prijava konj: Vsi, ki bi želeli, da se proces osnovnega izobraževanja na tleh izvede na vašem konju, svojega konja čim prej (najkasneje do 19.3.2018) prijavite na e-mail naslov: izobrazevanje@siqha.si, ter poleg zapišite vaše in konjeve osnovne podatke. Med vsemi prijavljenimi bomo izbrali dva, karakterno popolnoma različna konja, da se bomo iz prikazanega lahko čim več naučili.

Več informacij dobite na spletni strani: http://www.siqha.si/wp_slo/2018/03/6807/

Vabljeni!